Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   A dansat și a cântat…

A dansat și a cântat în bustul gol în față a peste 20000 de oameni

Peste 20.000 de oameni au fost prezenți, sâmbătă seara, la concertul susținut de Guano Apes în Parcul Izvor din Capitală, în cadrul festivalului Tuborg Green Fest, desfășurat de vineri până duminică. Băieții de la Zdob şi Zdub au ţinut publicul în priză timp de mai bine de o oră. Pe ritmurile lor inconfundabile, Zdob şi Zdub au făcut spectacol şi au făcut mai multe mii de oameni să danseze îndrăciţi. O prezenţă foarte colorată pe scenă – de la solistul Roman Iagupov, care cânta şi dansa la bustul gol, cu o mică pălărie ţigănească pe cap, la instrumentiştii cu fluier, trompetă sau cimpoi, şi cele două backing vocals, încinse la brâu cu basmale – trupa a contaminat publicul cu energia specifică. Miile de oameni adunaţi în faţa scenei săreau, băteau din palme cântau versurile şi scandau „Zdob şi Zdub”, dacă se ivea vreo pauză între melodii, scrie Mediafax.

Cea de-a doua zi de Tuborg Green Fest , eveniment desfăşurat, cu intrare liberă, în Parcul Izvor, a atras numeroşi bucureşteni încă de la ora 17.00. Astfel, familii cu copii, liceeni, dar şi persoane în vârstă, care păreau să fi ieşit la o plimbare sau la o bere, sau pur şi simplu să ia aer, se aflau în Parcul Izvor, în haine de stradă sau în pantaloni scurţi şi şlapi. La baruri, se servea în continuu bere, acestea fiind în număr suficient pentru a nu se forma cozi, iar terasele unde se mâncau mici erau pline.

Băieții de la Zdob şi Zdub au ţinut publicul în priză timp de mai bine de o oră. Pe ritmurile lor inconfundabile, Zdob şi Zdub au făcut spectacol şi au făcut mai multe mii de oameni să danseze îndrăciţi. O prezenţă foarte colorată pe scenă – de la solistul Roman Iagupov, care cânta şi dansa la bustul gol, cu o mică pălărie ţigănească pe cap, la instrumentiştii cu fluier, trompetă sau cimpoi, şi cele două backing vocals, încinse la brâu cu basmale – trupa a contaminat publicul cu energia specifică. Miile de oameni adunaţi în faţa scenei săreau, băteau din palme cântau versurile şi scandau „Zdob şi Zdub”, dacă se ivea vreo pauză între melodii.

Zdob şi Zdub au cântat printre altele „Bunica bate toba”, „Ţiganii” şi „Hora cosmică”, unui public care le ştia versurile şi ştia să răspundă la cerinţele solistului. Acesta s-a adresat la final publicului cu „băieţi şi cucoane”, anunţând ultima piesă, una „foarte actuală” – „Jos mafia”. Întreaga trupă s-a plecat adânc în faţa publicului, pe care Iagupov l-a felicitat pentru prestaţie, înainte de a părăsi scena scoţând ultimele chiuituri dintr-un concert memorabil.

www.mediafax.ro